Kartoffel-græskarsuppe med blomkål, asparges og græskarkerner

Kartoffel-græskarsuppe med blomkål, asparges og græskarkerner

Denne græskarsuppe er fyldig og cremet, og går godt i spænd med den sprøde topping af græskarkerner. Den let fede, runde smag fra græskarret får et tiltrængt modspil fra den lidt skarpe dild.

Sådan gør du

Suppe

Dræn de hvide bønner, og kog dem i friskt, letsaltet vand i 45-50 minutter indtil de er møre. Hold den ene halvdel af bønnerne lune med låg på til topping, og den anden halvdel koges med i suppen.

Svits løg og hvidløg i en bredbundet gryde med lidt rapsolie ved middel varme. Tilsæt hvide bønner, butternutsquash, kartofler, grøntsagsbouillon, æblemost, muskatnød og salt, og kog i 15-20 minutter til det hele er mørt. Kom herefter fløden i, og kog det igennem i 5 minutter.

Før servering blendes suppen glat til en cremet masse sammen med olivenolie. Justér tykkelsen med vand og smag til med salt, peber og citronsaft.

Topping

Blanchér asparges i en gryde med letsaltet vand i ½ minut, eller damp dem i en ovn med damp i 1 minut. Køl dem ned i koldt vand, og snit dem i små stykker, á ca. 1 cm. Vend dem herefter med blomkålen, græskarkernerne, dild og den anden halvdel af de hvide bønner samt olivenolie. Anret dette ovenpå suppen med brød i skiver til.