Kartoffel-græskarsuppe med blomkål, asparges og græskarkerner
Sådan gør du
Suppe
Dræn de hvide bønner, og kog dem i friskt, letsaltet vand i 45-50 minutter indtil de er møre. Hold den ene halvdel af bønnerne lune med låg på til topping, og den anden halvdel koges med i suppen.
Svits løg og hvidløg i en bredbundet gryde med lidt rapsolie ved middel varme. Tilsæt hvide bønner, butternutsquash, kartofler, grøntsagsbouillon, æblemost, muskatnød og salt, og kog i 15-20 minutter til det hele er mørt. Kom herefter fløden i, og kog det igennem i 5 minutter.
Før servering blendes suppen glat til en cremet masse sammen med olivenolie. Justér tykkelsen med vand og smag til med salt, peber og citronsaft.
Topping
Blanchér asparges i en gryde med letsaltet vand i ½ minut, eller damp dem i en ovn med damp i 1 minut. Køl dem ned i koldt vand, og snit dem i små stykker, á ca. 1 cm. Vend dem herefter med blomkålen, græskarkernerne, dild og den anden halvdel af de hvide bønner samt olivenolie. Anret dette ovenpå suppen med brød i skiver til.