Kartoffel-blomkålssuppe med grøn ærteharissa

Harissa er oprindeligt en tunesisk (meget) stærk chili sauce, men her er den fortolket til en ærteharissa, som er mindre stærk men stadig lige så fuld af smag, og et godt, grønt supplement til suppen.

Sådan gør du

Suppe

Dræn de hvide bønner og kog dem i friskt, letsaltet vand i 45-50 minutter indtil de er helt møre. Svits løg og porrer i en bredbundet gryde med lidt rapsolie ved middel varme. Tilsæt blomkål, kartofler, muskatnød, bouillon og fløde, og kog det i 20-25 minutter ved middel varme indtil det hele er mørt. Før servering blendes suppen glat til en cremet konsistens. Justér tykkelsen med vand, og smag til med salt, peber og citronsaft.

Harissa

Bland ærter og persille med hvidløg, chili, og saft og skal fra citron i en skål. Tilsæt spidskommen og olie, og vend det godt rundt. Smag til med salt og peber. Harissaen kan også hakkes på en foodprocessor.

Croutoner

Vend rugbrød med olivenolie og salt, og bag det gyldent og sprødt ved 200°, i 15-25 minutter. Alternativt kan du stege det sprødt på en pande ved middel varme. Rør i croutonerne med jævne mellemrum, så de bliver sprøde på alle sider.