Kalkunfrikasse med spidskål, grønkål og hvedekerner med bløde løg.

Kalkunfrikasse med spidskål, grønkål og hvedekerner med bløde løg.

Hvedekerner kan ikke kun bruges i salater og brød, men kan faktisk også være en udmærket erstatning for tilbehør som ris, pasta eller kartofler. Her er hvedekernerne med til at skabe en god solid tekstur, som et godt modspil til den bløde kalkunfrikassé i retten.

Sådan gør du

Frikasse

Kog kalkunkødet op i kyllingebouillonen med løgene og laurbærerne. Simrekog i 30-35 minutter, og kom gulerødderne i gryden efter 15 minutter. Smelt smørret og rapsolien i en gryde, tilsæt melet, og lav en smørbolle, sigt bouillonen over i gryden, og kog op. Tilsæt fløden, og simrekog i 10-12 minutter. Kom kødet og gulerødderne tilbage i gryden, og smag til med salt og citronsaft. Vend spidskålen og grønkålen i frikasséen lige inden servering. Top med kørvel.

Hvedekerner og bløde løg

Kog hvedekerner efter anvisningerne på posen. Steg løgene i olien med timian til løgene er bløde, og vend det sammen med de færdigkogte hvedekerner, og smag til med salt og æbleeddike.