Indiske gule ærter med rosiner, appelsin og mandler serveret med basmatiris og sorte linser

Indiske gule ærter med rosiner, appelsin og mandler serveret med basmatiris og sorte linser

Gule ærter er en klassisk dansk vinterret, som normalt koges på et stykke kød for at give suppen smag. Her er en version uden kød, men med inspiration fra det indiske køkken. Frisk ingefær, karry, kardemomme og appelsin er altafgørende for smagsudtrykket. Rosinerne tilføjer sødme og mandlerne sprødhed.

Sådan gør du

Indiske gule ærter

Rist løg, hvidløg og ingefær glasklare i olivenolie, og tilsæt karry og kardemomme. Tilsæt grøntsagsbouillon, flåede tomater og kokosmælk, og kog op med appelsinskal og flækærter. Simrekog i 30-50 minutter til flækærterne er møre, og saucen er let jævnet. Flækærterne må gerne stadig have lidt struktur.

Kom kartoflerne i gastrobakker, og vend dem med lidt salt. Bag dem gyldne ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. Tilsæt kartofler og rosiner i saucen, og kog i 5-6 minutter. Damp imens snitbønnerne. Tilsæt afslutningsvist appelsinsaft, og smag til med salt. Gem snitbønner og mandler til servering.

Basmatiris og sorte linser

Kog ris og linser hver for sig efter anvisning på poserne, og bland dem inden servering.