Hvid bønnehummus med valnøddetahin og sauté af svampe

Hvid bønnehummus med valnøddetahin og sauté af svampe

Hvide bønner, også kaldet cannellini-bønner, har en mild og rund smag. De er gode i hummus eller andet smørbart pålæg, da de får en lækker cremet konsistens, når de bliver kogt. Samtidig er hvide bønner en særdeles god kilde til b-vitaminer og kalium.

Sådan gør du

Vanødde-tahin

Rist valnødderne ved 160 grader i ca. 10 minutter, til de har fået lidt farve.

Blend de ristede valnødder med olien, til det har fået en ensartet konsistens.

Hummus

Kog de udblødte hvide bønner i ca. 25-50 minutter, til de er møre.

Blend de udkogte hvide bønner med valnødde-tahin, hvidløg, spidskommen, olivenolie, citronskal og en smule vand. Justér konsistensen med mere vand løbende, indtil du har en smørbar konsistens på din hummus.

Smag til med citronsaft, cayennepeber, salt og peber.

Sauté

Rist svampene i olien, til de er blevet gyldne. Tilsæt løg, og rist til løgene er blevet bløde.

Rist de små tern af hvedebrødet ved 180 grader i ca. 15 minutter, til de er blevet gyldne og sprøde.
Bland de sprøde tern af brød med den hakkede timian, og smag til med salt og peber.

Bland det sprøde brød med svampe og løg inden serveringen, så brødet ikke bliver blødt.