Helbagt knoldselleri med sojaristede svampe og basilikumpesto

Helbagt knoldselleri med sojaristede svampe og basilikumpesto

Langtidsbagning er en fantastisk tilberedningsmetode til de grove grøntsager, der kan tåle tilberedning over længere tid. Knoldselleri er én af de grøntsager, der ved bagning fastholder al saft og kraft og samtidig et godt bid.

Sådan gør du

Selleri

Pensl knoldselleri med olie og drys med lidt salt. Bag sellerierne ved 180 grader i ca. 1 time, til den er gylden udenpå og blød indeni. Afkøl sellerien, og skær den i tykke skiver.

Svampe

Rist champignonerne på en pande med olie i ca. 6 minutter, til de er gyldne. Du kan også bruge andre svampe. Tilsæt sojaen, og steg videre i ca. 2 minutter, til den fordamper og glaserer svampene.

Smag til med salt og peber.

Pesto

Rist eventuelt nødderne i ovnen ved 160 grader i ca. 8 minutter, til de er gyldne.

Blend spinat, basilikum, ost, nødder, hvidløg, olie og eddike til en pesto. Du kan også bruge en anden hård ost i stedet for vesterhavsost fx parmesan.

Smag til med salt og peber.