Gule ærter med vesterhavsost, bagte pastinakker, jordskokker og porrer

Gule ærter med vesterhavsost, bagte pastinakker, jordskokker og porrer

Gule ærter er nordens svar på kikærter og har været brugt i det danske køkken i mange år. De har lagt navn til denne klassiske vinterret, som går under kategorien søbemad - en tyk suppe, som spises med ske. De gule ærter bliver dejligt cremede ved kogning og fungerer derfor godt som jævning i en suppe som her. Kog lidt ekstra gule ærter, og prøv at lave hummus af dem - det er et godt alternativ til den traditionelle udgave med kikærter.

Sådan gør du

Gule ærter

Steg løg og hvidløg i lidt olie ved middel varme, til de er klare. Tilsæt de udblødte og drænede gule ærter og grøntsagsbouillonen, og kog i ca. 40-60 minutter, til de gule ærter tykner. Kom evt. mere væske ved efter behov.

Sautér hvidkål på en pande med lidt olie, og tilsæt lige inden servering. Vend halvdelen af vesterhavsosten i, og smag til med citonsaft, -skal og salt.

Bagte grøntsager

Vend pastinakker, jordskokker, porrer og hvidløg med timian, olie, citron og salt i en grastrobakke. Bag ved 200 grader i ca. 30 minutter, til grøntsagerne er møre og gyldne.