Grønne linseboller i massamankarry med kartofler, thaibasilikum og grønne bønner

Grønne linseboller i massamankarry med kartofler, thaibasilikum og grønne bønner

Her er en alternativ boller i karry, hvor bollerne er lavet af brune linser, perlebyg, ingefær, lime og godt med krydderier. Vi har altså byttet kødet ud med korn og bælgfrugter og fundet smag blandt de mange asiatiske smagsgivere. Massamankarryen er en af de mildere, men meget aromatiske karry-typer.

Sådan gør du

Linseboller

Kog perlebyggen i rigeligt letsaltet vand i 25 minutter, og sigt vandet fra.

Blend udblødte brune linser, løg, hvidløg, rismel, ingefær, koriander, sichuanpeber, saft og skal af lime, ingefær, salt og peber i 1½-2 minutter. Gør det evt. af et par omgange, hvis mængden er stor. Blend perlebyggen med de sidste 30 sekunder af hver portion.

Form linsefarsen til kugler på valnøddestørrelse, og steg dem på en pande i olie i ca. 4-5 minutter på begge sider, til de er gyldne.

Massamankarrysauce

Kom løg og æbler i en gryde med smørret, og rist dem glasklare, uden de tager farve - det tager ca. 4-5 minutter. Tilsæt massamankarry og mel, og rist et par minutter mere. Hæld æblemost, grøntsagsbouillon og fløde i sammen med sukker og æbleeddike, og rør godt sammen. Lad det simre i 10-12 minutter, til æblerne er helt møre. Kom ingefæren i saucen.

Blend saucen blank med en stavblender, og smag til med æbleeddike, salt og peber.

Grønne bønner

Blanchér de grønne bønner, og sæt dem til side til servering.

Kartofler og thaibasilikum

Kog kartoflerne i letsaltet vand, de er møre, men faste. Kogetiden afhænger af, hvor store kartoferne er. Når de er kogt færdige, så kom dem i karrysaucen lige inden servering. Klargør thaibasilikum til servering.