Grønne linseboller i massamankarry med kartofler, thaibasilikum og grønne bønner
Sådan gør du
Linseboller
Kog perlebyggen i rigeligt letsaltet vand i 25 minutter, og sigt vandet fra.
Blend udblødte brune linser, løg, hvidløg, rismel, ingefær, koriander, sichuanpeber, saft og skal af lime, ingefær, salt og peber i 1½-2 minutter. Gør det evt. af et par omgange, hvis mængden er stor. Blend perlebyggen med de sidste 30 sekunder af hver portion.
Form linsefarsen til kugler på valnøddestørrelse, og steg dem på en pande i olie i ca. 4-5 minutter på begge sider, til de er gyldne.
Massamankarrysauce
Kom løg og æbler i en gryde med smørret, og rist dem glasklare, uden de tager farve - det tager ca. 4-5 minutter. Tilsæt massamankarry og mel, og rist et par minutter mere. Hæld æblemost, grøntsagsbouillon og fløde i sammen med sukker og æbleeddike, og rør godt sammen. Lad det simre i 10-12 minutter, til æblerne er helt møre. Kom ingefæren i saucen.
Blend saucen blank med en stavblender, og smag til med æbleeddike, salt og peber.
Grønne bønner
Blanchér de grønne bønner, og sæt dem til side til servering.
Kartofler og thaibasilikum
Kog kartoflerne i letsaltet vand, de er møre, men faste. Kogetiden afhænger af, hvor store kartoferne er. Når de er kogt færdige, så kom dem i karrysaucen lige inden servering. Klargør thaibasilikum til servering.