Grønne linseboller med bagte jordskokker, kartofler, bredbladet persille og svampesauce

Grønne linseboller med bagte jordskokker, kartofler, bredbladet persille og svampesauce

Disse grønne linseboller er uden kød, men stadig med god fylde fra linser, perlebyg og solsikkekerner. Svampesaucen giver den eftertragtede umami, som vi normalt finder i kød, og her har du altså en gedigen grøn ret.

Sådan gør du

Grønne linseboller

Kog perlebyggen i letsaltet vand i 20-25 minutter, til den er mør, og hæld vandet fra. Rist solsikkernerne i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter. Vend champignoner, løg og hvidløg med olivenolie i en gastrobakke, og rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Bag imens grønkålen på en hulbakke i ca. 1-2 minutter, til den falder sammen.

Kom grønne linser, perlebyg, solsikkekerner, champignon, løg, hvidløg, grønkål, havregryn, muskatnød, æbleeddike, kartoffelmel og æg i en foodprocessor. Kør blandingen i 1½-2 minutter til en ensartet grov fars – den må ikke blive for findelt. Smag til med salt og peber. Form farsen til boller i valnøddestørrelse, og steg dem i olie på begge sider, til de er gyldne. Det tager ca. 3-5 minutter.

Svampesauce

Rist løg, hvidløg og champignon i olivenolie i en gryde. Tilsæt æbleeddike, grøntsagsbouillon og fløde, og lad det koge op. Saucen skal reducere ca. en femtedel ved svag varme for at få en god og kraftig smag. Smag til med salt og peber. Du kan evt. blende saucen, hvis du ønsker et mere ensartet udtryk - det vil også jævne saucen en smule.

Bagte jordskokker og kartofler med bredbladet persille

Vend kartofler med olie, salt og peber, og bag ved 210 grader i 25-30 minutter. Vend ligeledes jordskokker med olie, salt og peber, og bag disse ved 210 grader i blot 15 minutter. Vend kartofler og jordskokker sammen, og tilføj bredbladet persille.

Stegte svampe

Steg svampene i olie, til de er gyldne.