Grønkålssuppe med hamburgerryg og perlebyg

Grønkål er med sine krusede grønne blade en smuk grøntsag, når den står og vejer som en af de sidste i vinterkøkkenhaven. Den er fuld af vitaminer og fibre, og har et hav af anvendelsesmuligheder. Her bruges grønkålen til fyldig suppe, med hamburgerryg og perlebyg.

Sådan gør du

Grøntkålssuppe med hamburgerryg og perlebyg

Kog hamburgerryggen i bouillonen sammen med timian, laurbær og peberkorn. Lad det simre ved middel varme i 40-50 minutter. Tag kødet op og lad det hvile. Sigt krydderierne fra suppen og kassér dem. Kom perlebyg, selleri, gulerødder og muskatnød i suppen, og lad det koge i 15-20 minutter, indtil perlebyggen er næsten mør. Tilsæt grønkål og porrer og kog videre i 5-7 minutter, indtil grønkålen er mør. Justér tykkelsen af suppen med en blanding af lige dele mel og mælk, og lad suppen koge igennem i 5 minutter, så melsmagen forsvinder. Smag suppen til med æblecidereddike, olivenolie, salt og peber Skær hamburgerryggen i små tern.