Grøn mungbønnehummus med solsikketahin og sauté af svampe

Mungbønner er en bønne, der stammer fra Asien. Du er måske stødt på bælgfrugten som mungbønnespirer, der i folkemunde også er kendt som bønnespirer. Har man en rest mungbønner, kan man let spire dem derhjemme ved at dække bønnerne med vand over nogle dage. Du skal blot huske at udskifte vandet hver ottende time.

Sådan gør du

Solsikke-tahin 

Rist solsikkefrøene ved 160 grader i ca. 10 minutter, til frøene har fået lidt farve. Blend de ristede solsikkefrø med olien, til det har fået en ensartet konsistens.

Hummus

Kog de udblødte mungbønner i ca. 15-30 minutter, til de er møre. Blend de udkogte mungbønner med solsikke-tahin, hvidløg, spidskommen, olivenolie, fintrevet skal fra citronen og en smule vand. Justér konsistensen med mere vand løbende, indtil du har en smørbar konsistens på din hummus. Smag til med citronsaft, cayennepeber, salt og peber.

Sauté

Rist svampene i olien, til de er blevet gyldne. Tilsæt løg, og rist til løgene er blevet bløde. Rist de små tern af hvedebrødet ved 180 grader i ca. 15 minutter, til de er blevet gyldne og sprøde. Bland de sprøde tern af brød med persille, og smag til med salt og peber. Bland det sprøde brød med svampe og løg lige inden serveringen, så brødet ikke bliver blødt.