Grøn moussaka med gul couscous, grillet peberfrugt og saltede mandler

Grøn moussaka med gul couscous, grillet peberfrugt og saltede mandler

Aubergine har en særlig evne til at blive næsten kødfulde i konsistensen, når man tilbereder dem længe. Her indgår de i tomatsaucen i moussakaen, som bliver dejlig fyldig sammen med de sorte linser.

Sådan gør du

Tomatsauce

Vend auberginen med to tredjedele af olivenolien og lidt salt i en gastrobakke. Massér olien godt ind i auberginerne, og bag dem ved 200 grader i 20-25 minutter, til auberginerne er næsten møre og faldet sammen.

Rist løg og hvidløg glasklare i resten af olivenolien i en gryde, og tilsæt tomatpuré, oregano, flåede tomater, korianderfrø, spidskommen, grøntsagsbouillon, knoldselleri, gulerødder og sorte linser. Simrekog i 30-35 minutter ved svag varme, til saucen begynder at tykne. Kom så auberginerne i saucen, og smag til med salt og peber.

Bechamelsauce

Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel, og lav en smørbolle. Tilsæt sødmælk og muskatnød, og kog op under omrøring. Stavblend saucen, for at fjerne alle melklumper, og kog i 5-6 minutter. Smag til med salt og peber.

Samling af moussaka

Byg moussaken op i lag af skiftevis kartofler og tomatsauce, og slut af med bechamelsauce, mozzarella og hytteost. Bag moussaken ved 175 grader i ca. 45-50 minutter, til kartoflerne er møre. Lad gerne moussakaen trække i mindst 20 minutter, før den serveres.

Gul couscous med grillet gul peberfrugt og ristede mandler

Hæld couscousen i koldt vand sammen med gurkemeje, salt, olivenolie og æbleeddike, og lad det stå, indtil couscousen har suget alt væsken til sig.

Grill peberfrugterne med skindsiden opad ved 210 grader i 15 minutter.

Klargør hjertesalaten.

Servér couscousen med de grillede peberfrugter, hjertesalaten og mandler på toppen.