Grøn moussaka med gul couscous, grillet peberfrugt og saltede mandler
Sådan gør du
Tomatsauce
Vend auberginen med to tredjedele af olivenolien og lidt salt i en gastrobakke. Massér olien godt ind i auberginerne, og bag dem ved 200 grader i 20-25 minutter, til auberginerne er næsten møre og faldet sammen.
Rist løg og hvidløg glasklare i resten af olivenolien i en gryde, og tilsæt tomatpuré, oregano, flåede tomater, korianderfrø, spidskommen, grøntsagsbouillon, knoldselleri, gulerødder og sorte linser. Simrekog i 30-35 minutter ved svag varme, til saucen begynder at tykne. Kom så auberginerne i saucen, og smag til med salt og peber.
Bechamelsauce
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel, og lav en smørbolle. Tilsæt sødmælk og muskatnød, og kog op under omrøring. Stavblend saucen, for at fjerne alle melklumper, og kog i 5-6 minutter. Smag til med salt og peber.
Samling af moussaka
Byg moussaken op i lag af skiftevis kartofler og tomatsauce, og slut af med bechamelsauce, mozzarella og hytteost. Bag moussaken ved 175 grader i ca. 45-50 minutter, til kartoflerne er møre. Lad gerne moussakaen trække i mindst 20 minutter, før den serveres.
Gul couscous med grillet gul peberfrugt og ristede mandler
Hæld couscousen i koldt vand sammen med gurkemeje, salt, olivenolie og æbleeddike, og lad det stå, indtil couscousen har suget alt væsken til sig.
Grill peberfrugterne med skindsiden opad ved 210 grader i 15 minutter.
Klargør hjertesalaten.
Servér couscousen med de grillede peberfrugter, hjertesalaten og mandler på toppen.