Grød af ristet havre med olivenolie, squash, sauteret spinat og tomater

Grød af ristet havre med olivenolie, squash, sauteret spinat og tomater

Ofte associeres grød med en morgenmadservering, men denne grød er mere ovre i risotto-genren, hvor den koges på en grøntsagsbouillon sammen med olivenolie og citron, og toppes med tomat, spinat og grillede squash. En skøn frokostret.

Sådan gør du

Grød

Rist havregrynene i olivenolie i en gryde ved middel varme i 8-12 minutter, til de er gyldne. Tilsæt speltgryn og bouillon, og lad det koge ved svag varme i 8-10 minutter, til grøden har en dejlig blød og cremet konsistens. Smag til med olivenolie, saft og skal af citron og salt, og juster evt. tykkelsen af grøden med lidt ekstra bouillon.

Topping

Krydder tomaterne med salt og peber, og sæt dem til side. Rist græskarkernerne, og sæt dem også til side.

Rist squashene hårdt i rapsolie på en pande ved høj varme i 2-4 minutter, så de får en mørkebrun farve. De skal stadig være sprøde indeni. Steg dem evt. over nogle omgange, så squashene ikke koger, men steger.

Steg løg, hvidløg og timian i rapsolie i en tykbundet gryde ved middel varme i 3-5 minutter. Skru op på høj varme, og tilsæt babyspinat og persille, og sautér det kort i 1-2 minutter. Tilføj de stegte squash, og smag til med salt og peber.