Grød af blød ristet havre med olivenolie, persillerødder, grønkål og hasselnødder

Grød af blød ristet havre med olivenolie, persillerødder, grønkål og hasselnødder

Den varme og fyldige grød er fantastisk til kolde dage. Både er retten nem og hurtig, men opfylder også alle smagsnuancer uden at kød indgår som et komponent i retten. Hasselnødderne på toppen bidrager med en lækker ristet og fed smag til retten.

Sådan gør du

Bouillon

Kog en grøntsagsbouillon på grøntsagsresterne fra produktionen f. eks. porretoppe, knoldselleriskræller, enderne fra gulerødderne, krydderurtestilkene, løgskallerne, eller kog bouillonen med de groftsnittede grøntsager, beskrevet i opskriften. Lad den simre i ca. 60 minutter, og sigt grøntsagerne fra.

Grød

Rist havregrynene i olivenolie i en gryde ved middel varme i ca. 8 - 12 minutter, indtil de er gyldne. Tilsæt speltgryn og bouillon, og lad det koge ved svag varme i ca. 8 - 10 minutter, indtil den har en lind grød konsistens. Smag til med salt, olivenolie, citronskal- og saft, og juster tykkelsen på grøden med lidt ekstra bouillon.

Persillerødder, grønkål og hasselnødder

Vend persillerødderne i lidt æblecidereddike, rapsolie og salt, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 12-18 minutter til de er let ristede og møre.
Svits løg og porrer i rapsolie i en tykbundet gryde ved middel varme i 3-5 minutter, tilsæt timian og grønkål, og steg videre til grønkålen er tilberedt men har bid. Tilsæt de bagte persillerødder, og smag til med salt.