Grød af blød ristet havre med olivenolie, persillerødder, grønkål og hasselnødder
Sådan gør du
Bouillon
Kog en grøntsagsbouillon på grøntsagsresterne fra produktionen f. eks. porretoppe, knoldselleriskræller, enderne fra gulerødderne, krydderurtestilkene, løgskallerne, eller kog bouillonen med de groftsnittede grøntsager, beskrevet i opskriften. Lad den simre i ca. 60 minutter, og sigt grøntsagerne fra.
Grød
Rist havregrynene i olivenolie i en gryde ved middel varme i ca. 8 - 12 minutter, indtil de er gyldne. Tilsæt speltgryn og bouillon, og lad det koge ved svag varme i ca. 8 - 10 minutter, indtil den har en lind grød konsistens. Smag til med salt, olivenolie, citronskal- og saft, og juster tykkelsen på grøden med lidt ekstra bouillon.
Persillerødder, grønkål og hasselnødder
Vend persillerødderne i lidt æblecidereddike, rapsolie og salt, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 12-18 minutter til de er let ristede og møre.
Svits løg og porrer i rapsolie i en tykbundet gryde ved middel varme i 3-5 minutter, tilsæt timian og grønkål, og steg videre til grønkålen er tilberedt men har bid. Tilsæt de bagte persillerødder, og smag til med salt.