Grisesteg på rugbrød med spidskålssalat, stikkelsbær og sprøde svær

Grisesteg på rugbrød med spidskålssalat, stikkelsbær og sprøde svær

Spidskål er en mild og alsidige kåltype, som fungerer i mange kulinariske sammenhænge. Vi har i denne opskrift parret spidsskålen med syrligt-søde stikkelsbær, der sammen giver smørrebrødet nogle friske og sprøde elementer.

Sådan gør du

Grisesteg

Drys kødet med salt og peber, og steg det i ovnen ved 160 grader i ca. 40 minutter, til kødet opnår en kernetemperatur på 63 grader. Sæt derefter stegen i køleskabet, til den er afkølet.

Salat

Vend kålen med salt, sukker og stikkelsbær. Lad kålen trække i mindst 15 minutter.

Rist nødderne i ovnen ved 160 grader i ca. 8 minutter, til nødderne har taget lidt farve. Hak derefter nødderne grovt.

Vend den fintsnittede kål med nødderne og dressingen lige inden servering, så kålen stadig holder sig sprød.

Mayonnaise til dressing

Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til farsbrødet i denne opskrift - du skal skal bruge ca. en fjerdedel af mayonnaisen, så gem resten i køleskab.

Dressing

Rør mayonnaisen med yoghurt, timian og peber, til alle ingredienser er blandet godt sammen.

Topping

Sæt de hakkede flæskesvær til side, og brug det afslutningsvis som topping.