Grisenakke med havtorn, gulerødder, persille og stegte kartofler

Grisenakke med havtorn, gulerødder, persille og stegte kartofler

Hemmeligheden bag denne ret er de syrlige havtorn, der går suverænt godt i spænd med gris og fuldender smagsoplevelsen. Hvis du laver retten når havtornene er i sæson, kan du tage et par beboere med en tur på stranden, for at se, om I kan finde de små guldklumper.

Sådan gør du

Grisenakke

Steg løg af i en gryde i olivenolie, og tilsæt chilipulver, laurbær, honning, havtorn, æblemost og grisebouillon. Kog op, og simrekog i 60 minutter. Justér konsistensen med maizena, og smag til med salt og peber.

Kom kødet og gulerødderne i gastrobakker, vend det med salt og peber, brun det af ved 200°, til det har fået godt med farve. Hæld derefter saucen over kød og gulerødder, og bag det ved 150° i 15 minutter.

Stegte kartofler

Vend kartofler med salt, peber og olivenolie. Bag dem ved 200°, til de er flot gyldne og møre. Drys persille over kartoflerne lige inden servering.