Gris i karry med ærteskud og stegte bananer med kokosflager

Gris i karry med ærteskud og stegte bananer med kokosflager

Denne karryret med gris laves i ovnen, så når først den er inde, er der tid til at kræse om borddækningen, og pynte retten fint med karamelliserede bananer og sprøde kokosflager.

Sådan gør du

Gris i karry med ærter

Fordel kød og knoldselleri i gastrobakker, vend det med olie og salt og peber. Brun af ved 200° i 15 minutter.

Steg løg og hvidløg af i en gryde med lidt olie. Tilføj æbletern, citronsaft, karry, spidskommen, bouillon og kokosmælk. Lad det koge op, og hæld det herefter over kød og selleri i gastrobakkerne.

Dæk gastrobakkerne med et passende låg eller stanniol, bag ved 180° i ca. 60 minutter. Når kødet er mørt og saucen er tilstrækkelig tyk, smages saucen til med salt, og evt. lidt mere citronsaft og sukker. Drys med ærteskud lige inden spisetid.

Kogt jasminris

Kog efter anvisning op posen.

Stegte bananer med kokosflager

Halvér bananerne på langs med skal på, og steg med i lidt olie på en pande ved høj varme. Lad dem karamellisere på skærefladen, og servér dem i skallen men med den stegte side op, drysset med ristede kokosflager.