Gratin med mørksej, rodfrugter og vesterhavsost med salat af selleri og brøndkarse

Gratin med mørksej, rodfrugter og vesterhavsost med salat af selleri og brøndkarse

Denne fortolkning af en klassiker kan gøre det lettere at få brugt fisk i hverdagsretterne. Fisken er på elegant vis integreret som en del af retten, og den spiller godt sammen med de mosede rodfrugter, vesterhavsosten og den fyldige, syrlige salat af selleri og brøndkarse.

Sådan gør du

Gratin

Blend fisken med salt og peber, det er vigtig at fisken er så kold som muligt. Tilsæt æggeblommer og sødmælk og blend i 2-3 minutter. Smør ovnfaste fade med fedtstof, fordel fiskefarsen i bunden af fadene.

Kog kartofler og persillerødder i 30-35 minutter, til de er udkogte. Sigt vandet fra, og mos grønsagerne med smør og sødmælk. Smag mosen til med salt, peber og revet citronskal.

Kom mosen ovenpå fiskefarsen, og drys med Vesterhavsost. Bag ved 170° i ca. 30 minutter, til fisken har en kernetemperatur på 75°.

Salat af selleri og brøndkarse

Vend selleristavene med olie, hvidløg, salt og peber, og bag ved 180° i 15-20 minutter, til stavene er møre. Lad dem køle af.

Kog speltkernerne efter anvisningen på pakken. Afkøl speltkernerne, og vend dem med selleristave, brøndkarse, citronsaft, olivenolie, honning, salt og peber.