Gratin af linser, flækærter, kartofler og ingefær med misoglaserede auberginer, sesamfrø og forårsløg
Sådan gør du
Sauce med brune linser og flækærter
Steg løg, gulerødder og blegselleri gyldne i olivenolie, uden at grøntsagerne branker - det tager 15-20 minutter. Tilsæt hvidløg, ingefær, brune linser, flækærter, tomatpuré, flåede tomater og grøntsagsbouillon i. Simrekog i 30-35 minutter, til linser og flækærter er møre, og væsken er tyknet. Det er vigtigt, at flækærter og linser stadig er hele. Kom miso i retten, og smag til med salt og peber.
Kartoffelmos og samling af gratinen
Kog kartoflerne møre i usaltet vand i 30-35 minutter. Mos kartoflerne i en røremaskine sammen med sødmælk, smør og rapsolie. Smag mosen til med salt og peber.
Fordel saucen med brune linser og flækærter fra tidligere i passende ovnfaste fade, og dæk hvert fad med mosen, så det bliver en gratin. Drys med rasp. Bag gratinen ved 180 grader i 30 minutter, til den er flot gylden.
Misoglaserede auberginer med sesam og forårsløg
Snit et gitter i kødet på auberginerne - ca. én cm dybt, og drys med salt. Kom dem på gastroplader, og grill auberginerne på maximal temperatur i 15 minutter, til de er møre og har flot gylden farve.
Pisk miso, olivenolie og teriyaki sammen, og glasér auberginerne med dressingen, efter de har været i ovnen. Drys med sesam og forårsløg.