Gratin af linser, flækærter, kartofler og ingefær med misoglaserede auberginer, sesamfrø og forårsløg

Gratin af linser, flækærter, kartofler og ingefær med misoglaserede auberginer, sesamfrø og forårsløg

Med denne ret lærer du virkelig misoens fantastiske egenskaber at kende, da den både indgår i gratinen og de tilhørende auberginer. Miso er en fermenteret bønnepaste, som - på grund af fermenteringen - har udviklet en intens umami. Det er derfor et genialt greb i grønne retter.

Sådan gør du

Sauce med brune linser og flækærter

Steg løg, gulerødder og blegselleri gyldne i olivenolie, uden at grøntsagerne branker - det tager 15-20 minutter. Tilsæt hvidløg, ingefær, brune linser, flækærter, tomatpuré, flåede tomater og grøntsagsbouillon i. Simrekog i 30-35 minutter, til linser og flækærter er møre, og væsken er tyknet. Det er vigtigt, at flækærter og linser stadig er hele. Kom miso i retten, og smag til med salt og peber.

Kartoffelmos og samling af gratinen

Kog kartoflerne møre i usaltet vand i 30-35 minutter. Mos kartoflerne i en røremaskine sammen med sødmælk, smør og rapsolie. Smag mosen til med salt og peber.

Fordel saucen med brune linser og flækærter fra tidligere i passende ovnfaste fade, og dæk hvert fad med mosen, så det bliver en gratin. Drys med rasp. Bag gratinen ved 180 grader i 30 minutter, til den er flot gylden.

Misoglaserede auberginer med sesam og forårsløg

Snit et gitter i kødet på auberginerne - ca. én cm dybt, og drys med salt. Kom dem på gastroplader, og grill auberginerne på maximal temperatur i 15 minutter, til de er møre og har flot gylden farve.

Pisk miso, olivenolie og teriyaki sammen, og glasér auberginerne med dressingen, efter de har været i ovnen. Drys med sesam og forårsløg.