Græskarsuppe med kikærter, æblemost og chipotle med topping af grønkål, sprødstegte kikærter og græskarkerner

Græskarsuppe med kikærter, æblemost og chipotle med topping af grønkål, sprødstegte kikærter og græskarkerner

Chipotle er et chilikrydderi, som skiller sig ud ved sin særlige røgede smag. Det giver et godt modspil til sødmen fra både græskar og æblemost. Prøv at smage forskellen på suppen med og uden chipotle. Det overrasker positivt, hvad et krydderi kan gøre.

Sådan gør du

Suppe

Svits løg og hvidløg i en bredbundet gryde med rapsolie. Dræn kikærterne, og kog halvdelen af dem i gryden sammen med grøntsagsbouillon, æblemost og salt. Den anden halvdel af kikærterne sættes til side til toppingen. Lad kikærterne koge i 25-30 minutter - de skal ikke være kogt hele færdige på dette tidspunkt. Tilsæt så græskar og kartofler, og kog det sammen i yderligere 20 minutter, til både kikærter, kartofler og græskar er møre. Kom herefter fløden i, og kog det igennem i 5 minutter. Blend suppen glat med olivenolie inden servering. Justér evt. konsistensen med vand, og smag til med citronsaft, chipotle, salt og peber.

Topping

Blanchér grønkålen i en gryde med letsaltet vand i 1 minut, eller damp dem i en ovn i 3 minutter. Køl herefter straks kålen ned i koldt vand. Kog den anden halvdel af de udblødte kikærter i rigeligt letsaltet vand i 45-50 minutter, til de er møre. Dræn kikærterne, og vend dem med lidt rapsolie og salt, og bag dem ved 230 grader i 15-20 minutter. Vend kikærterne undervejs, så de bliver ristet jævnt.

Hvedebrød

Lun hvedebrød inden servering.