Friske forårsruller med teriyakibagte gulerødder, mynte og peanutbuttersauce

Friske forårsruller med teriyakibagte gulerødder, mynte og peanutbuttersauce

Friske forårsruller er modsat de dybstegte ikke tilberedt, og man får derfor fornemmelsen af alle de forskellige friske grøntsager og urter, som gemmer sig i den lille pakke af rispapir. Her har vi fyldt forårsrullerne med teriyakibagte gulerødder, men prøv med bagt knoldselleri eller andre grøntsager i sæson.

Sådan gør du

Teriyakibagte gulerødder

Vend gulerødderne i teriyakisauce, sesamfrø og sesamolie. Bag gulerødderne ved 200 grader i 20–25 minutter, til de er møre og begynder at tage farve. Vend dem gerne rundt et par gange undervejs, så de bliver bagt ensartet.

Lad gulerødderne køle af, inden du samler forårsrullerne.

Grønt fyld og samling

Klargør alle grøntsagerne og urterne.

Udblød rispapiret i koldt vand i 30 sekunder, og placér det på en glat overflade. Kom et par bagte gulerodsstave i midten af rispapiret og lidt af alt det grønne fyld. Det skal ikke fylde mere end ca. 3x5 cm. Fold siderne ind over fyldet på skift, og sørg for at stramme det godt op, så forårsrullen bliver fast. Forsæt til du har rullet alle forårsrullerne.

Peanutbuttersauce

Pisk alle ingredienserne sammen, og varm det op i en gryde. Pisk det grundigt sammen med lidt koldt vand lidt efter lidt, til saucen har en cremet konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.