
Friske forårsruller med bagte rødbeder og peanutbuttersauce
Sådan gør du
Bagte rødbeder
Bland sesamolie, citronsaft, hvidløg, teriyaki og salt. Vend rødbederne i dressingen, og bag dem ved 200 grader i 20–25 minutter, til de er møre og begynder at tage farve. Vend dem gerne rundt et par gange undervejs, så de bliver bagt ensartet.
Grøntsagsfyld
Klargør alle grøntsagerne. Det er vigtigt, at de bliver skåret fint ud, så det er behagelige at spise i de friske forårsruller.
Peanutbuttersauce
Kom ingredienserne i en gryde og kog op. Tilsæt vand, til saucen bliver tilpas flydende. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.
Samling
Vend rispapir i koldt vand i ca. 30 sekunder, til det er blødt og medgørligt. Kom bagte rødbeder, grøntsagsfyld og peanuts i midten af papiret, så det fylder ca. 6x3 cm, og fold bund og sider ind over hinanden. Rul og stram op. Du kan evt. bruge to stykker rispapir per forårsrulle, hvis du oplever, at der nemt går hul på rispapiret, når du folder dem.