Frikadeller af kylling, æbler og hasselnødder glaseret i honning og dijon og serveret med stuvet grønkål og knuste bagte kartofler

Frikadeller af kylling, æbler og hasselnødder glaseret i honning og dijon og serveret med stuvet grønkål og knuste bagte kartofler

De ristede hasselnødder giver kyllingefrikadellerne en behagelig knasende konsistens, og med den søde glasering har du et spændende alternativ til de klassiske frikadeller.

Sådan gør du

Kyllingefrikadeller

Rør kyllingen med salt i et par minutter på en røremaskine, og tilsæt æg, løg, mælk, sort peber og hvedemel. Rør det hele grundigt sammen, og tilsæt til sidst hasselnødder og æbler. Form farsen til frikadeller, steg dem i olie i 3-4 minutter på hver side, og kom dem i en gastrobakke.

Kog honning og dijonsennep op i en lille gryde til en marinade, og hæld over frikadellerne. Bag de marinerede frikadeller ved 150 grader i ca. 15 minutter, til de er let karamelliserede på overfladen.

Knuste og bagte kartofler

Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Dræn dem, og kom dem i en gastrobakke. Knus kartoflerne ved at trykke dem flade med din hånd. Vend dem med olie og salt, og bag dem ved 250 grader i ca. 10 minutter, til de er sprøde udenpå og bløde indeni.

Stuvede grønkål

Damp grønkålen i 6-7 minutter, til den er faldet sammen. Opvarm smør og rapsolie i en gryde, til smørret er smeltet, tilsæt mel og lav en smørbolle. Hæld fløde og mælk i gryden sammen med revet muskatnød og citronskal. Kog op ved svag varme under omrøring. Stavblend stuvningen, så alle melklumper koges ud. Simrekog i 5-6 minutter, og kom så kålen ned i saucen, og rør grundigt rundt. Smag til med citronsaft og salt.