Frikadeller med hvide bønner og kartoffelsalat med ærtepesto
Sådan gør du
Frikadeller gris og hvide bønner
Kog de udblødte hvide bønner møre efter anvisningen på pakken. Afkøl og blend dem. Rør kødet sejt med salt og peber i en røremaskine, det tager et par minutter. Kom bønnerne ned til kødet sammen med løg, hvidløg, timian, muskatnød, æg, mel og mælk. Rør i et par minutter mere til en homogen fars. Form frikadellerne, og steg dem gyldne i rapsolie ved middel varme i 4-5 minutter på hver side, til de har en kernetemperatur 75°.
Kartoffelsalat med ærtegremolata
Rist solsikkekernerne ved 150° i 10 minutter til de er gyldne. Kog kartoflerne under låg i 10-12 minutter i letsaltet vand, og lad dem derefter trække i 10-12 minutter i det varme vand. Afkøl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Blend grønne ærter, solsikkekerner og persille groft i en foodprocessor, kom det i en skål, og rør citronsaft sammen med gremolataen. Vend kartoflerne med den grønne gremolata, smag til med salt og peber. Kan evt. vendes med lidt olie. Anret med ærteskud.