Frikadeller med hvide bønner og kartoffelsalat med ærtepesto

Her har du en opskrift på frikadeller med blendede hvide bønner, som skaber fylde og øger indholdet af grønne proteiner. Frikadellerne serveres med en kartoffelsalat og en cremet, aromatisk grøn ærtepesto.

Sådan gør du

Frikadeller gris og hvide bønner

Kog de udblødte hvide bønner møre efter anvisningen på pakken. Afkøl og blend dem. Rør kødet sejt med salt og peber i en røremaskine, det tager et par minutter. Kom bønnerne ned til kødet sammen med løg, hvidløg, timian, muskatnød, æg, mel og mælk. Rør i et par minutter mere til en homogen fars. Form frikadellerne, og steg dem gyldne i rapsolie ved middel varme i 4-5 minutter på hver side, til de har en kernetemperatur 75°.

Kartoffelsalat med ærtegremolata

Rist solsikkekernerne ved 150° i 10 minutter til de er gyldne. Kog kartoflerne under låg i 10-12 minutter i letsaltet vand, og lad dem derefter trække i 10-12 minutter i det varme vand. Afkøl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Blend grønne ærter, solsikkekerner og persille groft i en foodprocessor, kom det i en skål, og rør citronsaft sammen med gremolataen. Vend kartoflerne med den grønne gremolata, smag til med salt og peber. Kan evt. vendes med lidt olie. Anret med ærteskud.