Fried fish hot dog med grønne asparges, tatarsauce og karse

Hvis man har alle de fem grundsmage i et måltid, er man glad og tilfreds. Man siger, at en hotdog rammer plet på både sødt, salt, surt, bittert og umami. Det gælder også denne sag, hvor sauce tatar bidrager med syrligheden, sødmen fås fra det bløde brød, det salte fra fisken, bitterheden fra de grønne asparges og karsen giver en skarphed og yderligere aroma. Kort sagt en komplet smagsoplevelse. Retten her er relativt simpel og overlader god tid til at panering af fisken i en sprød kappe af pankorasp.

Sådan gør du

Fried fish hot dog

Skær fisken ud i aflange, smalle stykker af ca. 50 g stykket, så de har form som lange "fiskefingre". Krydr melet til panering med fint salt og peber og pisk æg sammen med lidt vand.

Vend nu fisken i mel først, dernæst æggeblanding og til sidst rasp. Steg fisken i rigelig neutral olie ved middelvarme, så de er gyldne og sprøde på alle sider. Vend dem undervejs. De skal have 3-4 minutter.

Kom kartoflerne i et ovnfast fad og vend dem med planteolie og salt. Sæt fadet i ovnen i 30-35 minutter ved 180 grader til kartoflerne er flot gyldne. 

Varm en gryde op med vand og kog aspargesene 20 sekunder. Kom dem direkte i koldt vand, så de bliver helt grønne med et lille bid. Lun hot dog-brødene i ovnen ved 200 grader i 2-3 minutter lige inden servering. 

Tatarsauce

Kog æggene i 9-10 minutter, så de er akkurat hårdkogte. Hak dem i små tern og vende dem med mayonnaise, hakkede kapers, rødløg (gem lidt til topping), purløg og smag til med dijonsennep, lidt karry, salt og peber.