Fladbrød med lynstegt kylling, svampe og agurk, tomat, spidskål og persille i sumak samt hytteostdressing

Fladbrød med lynstegt kylling, svampe og agurk, tomat, spidskål og persille i sumak samt hytteostdressing

I denne opskrift bruges krydderiet sumak, der stammer fra små røde bær, som gror på hjortetaksbuske. Det har en karakteristisk smag, og kan som sådan ikke erstattes af noget andet, så brug gerne lidt ekstra tid på at få fingre i det. Det kan købes i diverse helsebutikker.

Sådan gør du

Fladbrød

Tænd ovnen på 250°. Bland vand, hvedemel, bagepulver, natron, sukker, salt og græsk yoghurt sammen i en røreskål, og rør dejen sammen ved høj hastighed på en røremaskine i 3 minutter, indtil den er glat, og slipper kanterne af skålen. Alternativt, bland dejen med en røreske eller hånden i 6-8 minutter.

Vend dejen ud på et meldrysset bord med mel på toppen, og skær den i stykker af ca. 100 g. pr stk. Form tynde fladbrød af dejen med hænderne eller en kagerulle, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Drys dem med olivenolie og sesam. Bag brødene i en 250° varm ovn, lige før servering i 10-15 minutter, indtil de er gyldne på toppen.

Grønt fyld

Opløs honningen i æblecidereddike, og vend løgene i marinaden sammen med sumak. Krydr tomaterne med salt, og bland dem med spidskål, agurk og bredbladet persille.

Hytteostdressing

Bland alle ingredienserne sammen, og smag til med salt.

Kyllingefyld

Varm en pande op med rapsolie, og rist de hakkede svampe af ved høj varme, i 4-5 minutter indtil de er gyldne. Steg af flere omgange, og dæk kun stegeoverfladen halvt med svampe, så de ikke koger, men steger. Læg til side.

Steg kylling, løg og hvidløg af på panden i lidt rapsolie ved rigtig høj varme, så kylling og løg bliver gyldne og lidt sprøde. Steg kødet af, over flere omgange som med svampene. Vend svampe og kyllingen sammen, og smag til med salt og peber.