Fladbrød med grillede gulerødder, dukkah og grønkålstabouleh med persille og yoghurt-granatæbledressing

Fladbrød med grillede gulerødder, dukkah og grønkålstabouleh med persille og yoghurt-granatæbledressing

Dukkah er en spicy og ristet krydderblanding, som stammer fra Mellemøsten. Dukkah laves oftest på nødder og krydderier og bidrager med en dyb umamismag til retten. Umamismagen fra dukkahen skaber en god helhed, idet yoghurtdressingen giver syre, grillet gulerod giver sødme og fladbrødet struktur og salt.

Sådan gør du

Fladbrød

Rør alle ingredienserne sammen i en røremaskine ved høj hastighed i 3 minutter, indtil dejen er glat. Rør alternativt dejen i hånden med en røreske i 6-8 minutter. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 40 minutter, til den er hævet til dobbelt størrelse.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i lige store stykker. Form tynde fladbrød á pitabrødsstørrelse, og kom dem på en bageplade med bagepapir. Drys med olivenolie og sesam.

Bag fladbrødene ved 250 grader i 10-15 minutter, indtil de er gennembagte og gyldne på toppen.

Grønkålstabbouleh

Kog couscous efter anvisning på pakken, og lad den køle ned. Bland couscous, grønkål, tomater og persille sammen med æbleeddike, olivenolie, citronsaft og salt. Har du hele citroner, så riv gerne citronskal i tabboulehen.

Yoghurt- og granatæbledressing

Rør alle ingredienserne sammen, og justér konsistensen med vand. Dressingen skal være tynd nok til at kunne hældes ud over fladbrødene.

Grillede gulerødder

Gnid gulerødderne med olie, hvidløg, salt og dukkah. Bag gulerødderne ved 200 grader i 15-25 min, til de er gyldne og møre. Drys evt. med mere dukkah, når gulerødderne er færdigbagte.

Dukkah

Blend alle krydderierne sammen til en grov krydderiblanding.