
Fladbrød med grillede gulerødder, dukkah og grønkålstabouleh med persille og yoghurt-granatæbledressing
Sådan gør du
Fladbrød
Rør alle ingredienserne sammen i en røremaskine ved høj hastighed i 3 minutter, indtil dejen er glat. Rør alternativt dejen i hånden med en røreske i 6-8 minutter. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 40 minutter, til den er hævet til dobbelt størrelse.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i lige store stykker. Form tynde fladbrød á pitabrødsstørrelse, og kom dem på en bageplade med bagepapir. Drys med olivenolie og sesam.
Bag fladbrødene ved 250 grader i 10-15 minutter, indtil de er gennembagte og gyldne på toppen.
Grønkålstabbouleh
Kog couscous efter anvisning på pakken, og lad den køle ned. Bland couscous, grønkål, tomater og persille sammen med æbleeddike, olivenolie, citronsaft og salt. Har du hele citroner, så riv gerne citronskal i tabboulehen.
Yoghurt- og granatæbledressing
Rør alle ingredienserne sammen, og justér konsistensen med vand. Dressingen skal være tynd nok til at kunne hældes ud over fladbrødene.
Grillede gulerødder
Gnid gulerødderne med olie, hvidløg, salt og dukkah. Bag gulerødderne ved 200 grader i 15-25 min, til de er gyldne og møre. Drys evt. med mere dukkah, når gulerødderne er færdigbagte.
Dukkah
Blend alle krydderierne sammen til en grov krydderiblanding.