Fiskepie med spinat bagt med røde linser og gratineret kartoffellåg

Selvom vi bor i et land omringet af vand, er der flere årsager til, at fisk ikke kommer på menuen så hyppigt, som vi ellers har godt af. Ofte skal fisken serveres på en appetitlig måde, oftest som frikadelle eller i en sprød panering, men her forsøger vi med en cremet tærte. Du kan bruge forskellige slags fisk alt efter, hvad der er højsæson for. Citroncremen giver en frisk syrlighed, linserne tilbereder færdig i saucen, og bidrager med proteiner under det gratinerede kartoffellåg.

Sådan gør du

Fiskepie med spinat bagt med røde linser og gratineret kartoffellåg

Vend kartoflerne med olie og salt. Fordel halvdelen i bunden af en bradepande af passende størrelse. Sæt det i ovnen i 15-18 minutter, indtil de er gennembagte og let gyldne.

Vend fiskestykkerne med citronsaft (husk at rive skallen til saucen, inden citronerne presses for saft). Krydr med salt og peber og fordel det oven på kartoflerne i fadet.

Kog mælk og linser op i en gryde, og lad det koge i ca. 10 minutter, indtil linserne er kogt, men stadig har lidt bid. Smag til med muskat og den revne citronskal.

Kom smør og rapsolie i en gryde og varm op til smørret er smeltet. Tilsæt hvedemel og rør rundt. Tilsæt den kogte mælk til linserne, og kog det igennem under omrøring til sovsen tykner.

Sauter spidskål og spinat i lidt rapsolie i en gryde ved høj varme, indtil det hele er faldet sammen til det halve.

Vend nu grøntsager i den opbagte sauce, og fordel massen over fisken i fadet. Fordel den sidste halvdel af de skivede kartofler i et tyndt lag oven på retten.

Drys rundhåndet med olivenolie på toppen og lidt salt. Bag fisketærten i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter indtil kartoffelskiverne på toppen er gyldne og møre, og resten af retten gennembagt.