Fiskefrikadeller af kulmule med kartofler og stegt palmekål vendt i persilleolie og ærtemos med mynteVoksne

Fiskefrikadeller af kulmule med kartofler og stegt palmekål vendt i persilleolie og ærtemos med mynte

En smuk ret i grønne farver fra både persilleolie, lynstegt palmekål og ærtemos. En alternativ måde at servere den ellers klassiske fiskefrikadelle på.

Sådan gør du

Kulmulefrikadeller

Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre, og lad dem køle af, inden du knuser dem.

Bland kulmule, løg, knuste kartofler, æg, purløg, citronskal og kartoffelmel sammen i en røreskål, og tilsæt salt.

Lad farsen trække mindst 15 minutter i køleskabet inden stegning.

Form frikadellerne, og steg dem først i rigelig neutral olie, til frikadellerne har fået stegeskorpe, og bag dem så færdige i ovnen ved 150 grader i ca. 15 minutter.

Kartofler med palmekål og persilleolie

Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre. Blend imens olien med persille, til den er kraftigt grøn. Riv bladene fra palmekålen af stokken, kassér stokken, og hak bladene groft. Steg palmekålen i lidt olie i 1-2 minutter, og tilsæt salt. Vend kartoflerne og den lynstegte palmekål sammen med den grønne olie, og smag til med salt.

Ærtemos med mynte

Blend ærterne med mynte og citronskal til en grov mos, og smag til med salt. Tilpas evt. konsistensen med lidt vand.