Fish ’n’ chips med blomkål og ærtemos med mynte
Sådan gør du
Fisk og blomkål
Skær mørksejen, så der er ca. fem stykker per person. Drys den med salt. Hvis du har tid, så sæt den i køleskabet i 20 minutter. Det fremhæver smagen, men er ikke altafgørende.
Klargør blomkålen. Del æggene i blommer og hvider. Bland hvedemel, kartoffelmel, æggeblommer og vand til en ensartet dej. Pisk æggehviderne stive med lidt salt, og vend dem i dejen.
Varm en gryde med fritureolie op til 180°. Hvis du ikke har et termometer, kan du tjekke ved at stikke en tændstik uden svovl i olien. Når det syder og bobler omkring den, er olien klar. Vend stykkerne af fisk og blomkålsbuketterne én ad gangen i dejen, så de er helt dækket af dejen, og sænk dem forsigtigt ned i den varme olie. Steg fisk og blomkål i små portioner, til de er gyldne, og læg dem på køkkenrulle.
Ærtemos med mynte
Hæld kogende vand over ærterne, og lad dem stå ca. 2 minutter. Hæld dem herefter i en sigte, og lad dem dryppe af. Blend ærterne med en stavblender sammen med yoghurt, mynte, hvidløg og citronsaft, og smag til med salt og peber.
Stegte kartofler
Læg kartoffelstavene i koldt vand i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra, og tør kartoflerne godt af. Vend kartoflerne i olie og salt, og bag dem ved 220° i 30-40 minutter, til de er gyldne og møre. Drys evt. med lidt mere salt inden servering.