Farsbrød med røde linser, pastinakker, nye løg og timian

Der findes en masse forskellige slags løg, og de smager helt forskelligt. I denne opskrift bruger vi to forskellige slags - nye løg med top og zittauerløg. De nye løg er i sæson om sommeren og har en mildere, mindre skarp smag. Derfor er de gode at bruge som fyld i lidt større stykker som i denne opskrift.

Sådan gør du

Farsbrød

Kog de røde linser i rigeligt vand i ca. 20 minutter, til de er møre. Kog pastinakkerne i ca. 15 minutter, til de er helt møre , og lav dem til en mos. Kog de nye løg med top i ca. 15 minutter, til de er møre. Steg løg og hvidløg i olien, til det bliver blødt og tager lidt farve. Bland linser, pastinakker, nye løg, stegte løg og hvidløg, æg, brødkrumme, hvedemel og timian sammen med salt og peber, og rør farsen grundigt, til den har samlet sig. Pres farsen fladt ned i en form, og bag i ovnen ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet opnår en temperatur på 75 grader i midten. Sæt farsbrødet i køleskabet til dagen efter, hvis det skal bruges som koldt pålæg.

Mayonnaise til remoulade

Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep. Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til farsbrødet i denne opskrift - du skal skal bruge ca. en tredjedel af mayonnaisen, så gem resten i køleskab.

Remoulade

Kog gulerødderne i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Tilføj blomkålen, og kog grøntsagerne yderligere i 5 minutter, til de er møre. Dræn grøntsagerne for vand og afkøl dem. Bland mayonnaise, yoghurt, karry, gurkemeje, dijonsennep og æbleeddike til en dressing, og vend grøntsagerne heri.