Farsbrød af hvid fisk, grønne asparges, gulerødder og pickles
Sådan gør du
Farsbrød
Steg løg og hvidløg i olien, til det bliver blødt og tager lidt farve.
Kog de grønne asparges i 1-2 minutter, så de stadig fastholder et godt bid, og skær dem i mindre tern.
Rør den hakkede fisk med saltet, til farsen er elastisk. Du behøver ikke bruge en bestemt slags hvid fisk.
Tilsæt resten af ingredienserne (dog ikke mayonnaise - denne bruges til servering), inkl. løg og hvidløg, og rør farsen grundigt, til den har samlet sig. Du kan sagtens bruge stilken på persillen, og evt. gemme lidt af den friske krydderurt til pynt.
Pres farsen fladt ned i en form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet opnår en temperatur på 75 grader i midten.
Sæt derefter farsen i køleskabet til dagen efter, hvis det skal bruges som koldt pålæg.
Mayonnaise til topping
Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.
Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til farsbrødet i denne opskrift - du skal skal bruge ca. en tredjedel af mayonnaisen, så gem resten i køleskab.