Deep pan french toast med purløg, tomat og
baconknas

French toast, også kendt som arme riddere, her i en salt og let krydret version, hvor tomat og bacon, leder tankerne hen imod æggekage. Når du laver toasten deep pan får du en yderligere tyk bund og top af det æggegratinerede brød, der bestemt kun rykker smagsoplevelsen i en mere saftig og greasy retning. Det er samtidig en god måde at bruge de ældre stykker brød. Retten kan laves i ovn i store køkkener, på pande i weekenden eller som morgenmad. Server med masser af grønt til.

Sådan gør du

Deep Pan french toast

Pisk æg, mælk og krydderier sammen med revet hvidløg og smag til med salt og peber. Vend brødene i massen, så de suger den til sig. Lad dem trække i 5 minutter.

Kom brødene på en smurt bageplade og bag dem i ovnen i 5-6 minutter ved 200 grader, til de er gyldne.

Fordel brødene i smurte, ovnfaste fade og hæld resten af æggemassen over brødene. Fordel derefter planteolien over brødene, og sæt fadene tilbage i ovnen og bag i 13-15 minutter til æggemassen er flot gylden.

Kartoffelsalat med tomat og purløg

Vend bacontern (eller skiver) i rapsolie og bag det sprødt i ovnen ved 175 grader i 15-18 minutter.

Kog kartoflerne møre i rigeligt saltet vand. Det går hurtigt med nye kartofler; de skal ofte bare koge op i koldt vand og så trække færdigt i det varme vand med blusset slukket under låg.

Sigt vandet fra og halvér kartoflerne. Vend dem med tomater og purløg, olivenolie og æblecidereddike. Smag til med salt og peber.