Deep pan french toast med purløg, tomat og
baconknas
Sådan gør du
Deep Pan french toast
Pisk æg, mælk og krydderier sammen med revet hvidløg og smag til med salt og peber. Vend brødene i massen, så de suger den til sig. Lad dem trække i 5 minutter.
Kom brødene på en smurt bageplade og bag dem i ovnen i 5-6 minutter ved 200 grader, til de er gyldne.
Fordel brødene i smurte, ovnfaste fade og hæld resten af æggemassen over brødene. Fordel derefter planteolien over brødene, og sæt fadene tilbage i ovnen og bag i 13-15 minutter til æggemassen er flot gylden.
Kartoffelsalat med tomat og purløg
Vend bacontern (eller skiver) i rapsolie og bag det sprødt i ovnen ved 175 grader i 15-18 minutter.
Kog kartoflerne møre i rigeligt saltet vand. Det går hurtigt med nye kartofler; de skal ofte bare koge op i koldt vand og så trække færdigt i det varme vand med blusset slukket under låg.
Sigt vandet fra og halvér kartoflerne. Vend dem med tomater og purløg, olivenolie og æblecidereddike. Smag til med salt og peber.