Dampede blåmuslinger med kokosmælk, auberginer, korianderolie og rødløg

Dampede blåmuslinger med kokosmælk, auberginer, korianderolie og rødløg

Koriander er en krydderurt som oprindeligt stammer fra Asien og Nordafrika. Koriander er oftest med til at give retter en stærk karakter, men her indgår koriander som en subtil olie, der dryppes over retten inden servering.

Sådan gør du

Dampede blåmuslinger med kokosmælk

Vask muslingerne grundigt i koldt rindende vand. Lad vandet løbet ud af vasken, så muslingerne ikke står under vand – det dør de af. Rusk lidt hårdhændet rundt i dem, så de lukker sig. Kassér muslingerne, der ikke lukker sig efter et ekstra lille gok i køkkenbordet, og kasser også muslingerne med ødelagte skaller. Fjern muslingernes ’skæg’ med en lille urtekniv. Steg hvidløg af i en stor gryde med olie, Tilsæt muslingerne, limeblade og skiver af ingefær, og vend dem godt rundt. Tilføj æblemost, og damp muslingerne under låg i 4-6 minutter. Ryst i gryden et par gange undervejs. Flyt muslingerne til en skål, og kom kokosmælk i gryden. Kog ind i 8-10 minutter, smag til med salt, og kom muslingerne tilbage i gryden. Vend godt rundt. Spis kun de muslinger, der åbner sig ved dampning. Hvis mange er lukkede, så prøv at give dem lidt længere tid.

Stegte auberginer og rødløg

vend auberginerne og rødløgene med olie og salt, og bag ved høj varme i 8-10 minutter til de har fået en brunlig farve og er tilberedte. Vend det sammen med muslingerne inden servering.

Korianderolie og friske koriander

Blend halvdelen af korianderne med olivenolie og salt. Kom korianderolien i suppen inden servering. Top retten med den resterende halvdel af korianderne.