Curry med kartofler, flækærter, spinat og frisk ærtesalat

Curry med kartofler, flækærter, spinat og frisk ærtesalat

Denne kartoffelcurry får særligt sin cremethed fra flækærterne, som gør saucen sammenhængende og fyldig. Sammen med hvidløg, frisk ingefær og krydderierne er her en intens curry, som gør det godt sammen med den friske ærtesalat.

Sådan gør du

Curry

Steg løgene i olie i 8-12 minutter, til de er gylnde. Tilsæt ingefær, hvidløg, flåede tomater, chilipulver, spidskommen, gurkemeje, korianderfrø, karry og grøntsagsbouillon. Lad det koge op, og tilsæt kartofler og flækærter. Simrekog i 30-35 minutter, til kartofler og flækærter er møre, men med bid i.

Tilsæt spinat og grønne ærter i curryen lige inden servering, varm den igennem, og smag til med salt og peber.

Ærtesalat

Blanchér sukkerærterne i ca. 10 sekunder i kogende vand. Afkøl dem i koldt vand eller isvand, og vend dem med ærteskud og mynte. Gem evt. lidt ærteskud og mynte til at pynte retten med ved servering.

Rør citronsaft, olivenolie og sukker sammen til en marinade, og vend den sammen med ærtesalaten. Smag til med salt og peber.

Rugkerner

Kog rugkernerne i letsaltet vand efter anvisningen på emballagen.