Curry med kartofler, flækærter, spinat og frisk ærtesalat
Sådan gør du
Curry
Steg løgene i olie i 8-12 minutter, til de er gylnde. Tilsæt ingefær, hvidløg, flåede tomater, chilipulver, spidskommen, gurkemeje, korianderfrø, karry og grøntsagsbouillon. Lad det koge op, og tilsæt kartofler og flækærter. Simrekog i 30-35 minutter, til kartofler og flækærter er møre, men med bid i.
Tilsæt spinat og grønne ærter i curryen lige inden servering, varm den igennem, og smag til med salt og peber.
Ærtesalat
Blanchér sukkerærterne i ca. 10 sekunder i kogende vand. Afkøl dem i koldt vand eller isvand, og vend dem med ærteskud og mynte. Gem evt. lidt ærteskud og mynte til at pynte retten med ved servering.
Rør citronsaft, olivenolie og sukker sammen til en marinade, og vend den sammen med ærtesalaten. Smag til med salt og peber.
Rugkerner
Kog rugkernerne i letsaltet vand efter anvisningen på emballagen.