
Cremet svampesuppe med mandler, hvidløg og svampetoast med smilende æg og friske urter
Sådan gør du
Svampesuppe
Steg champignon af i en bredbundet gryde med olie. Kom skalotteløg, hvidløg og timian i gryden, og lad det stege med. Løgene må ikke tage farve. Kom æbleeddike og timian i gryden, og lad det reducere lidt. Tilsæt grøntsagsbouillon, og lad suppen reducere lidt, og kom fløden ved. Kog op og blend suppen til ensartet konsistens. Smag til med salt og peber.
Mandler og urter
Rist afhindede mandler i ovnen ved 170° til de er gyldne.
Svampetoast og smilende æg
Kog æggene i 7 min, og kom dem i koldt vand. Pil dem, og halvér dem.
Grill skiver af daggammelt brød på en grillpande eller i ovnen, med lidt olivenolie.
Steg løg, champignon, hvidløg og timian af i en gryde til det er godt gyldent, og kom fløde på. Smag til med salt og sort frisk kværnet peber.
Svampestuvningen anrettes oven på skiverne af brød.