Cremet fiskesuppe med lyssej, blåmuslinger, ærter, bladselleri, forårsløg og ærteskud

Cremet fiskesuppe med lyssej, blåmuslinger, ærter, bladselleri, forårsløg og ærteskud

En dejlig cremet fiskesuppe med lyssej, blåmuslinger og ærter. Det tager ekstra tid at bælge sine egne ærter, men til gengæld giver det suppen en skøn, næsten urtet smag og en sprødhed, som de frosne ærter ikke har. Det er al umagen værd!

Sådan gør du

Fiskesuppe

Steg løg, hvidløg og kartofler i olie i en gryde. Tilsæt fiskefond og æblemost, og lad suppen koge op i nogle minutter.

Varm imens en anden gryde med lidt olie, og tilsæt muslingerne. Tilsæt hvidvin, og vend muslingerne forsigtigt rundt i gryden, til de alle er åbne. Tag muslingerne op, og passér væsken gennem en sigte og tilbage i gryden. Tilsæt fløde, og lad det reducere en smule over svag varme. Kom det herefter over i gryden med fiskesuppen. Tilsæt fisken til suppen sammen med bladselleri, forårsløg og ærter 8-10 minutter før servering.

Smag til med citron, salt og peber. Gem ærteskudene til servering.