Cremet fiskesuppe med blåmuslinger, selleri, porrer, gulerødder, kartofler, dild, brøndkarse og brød
Sådan gør du
Fiskefond
Steg løg, hvidløg, gulerødder, porrer og selleri af i olie i en bredbundet gryde. Kom fiskebenene i, og steg i yderligere et par minutter. Kom hvidvin på, kog op, og lad det reducere en smule. Kom vand, timian, sorte peberkorn i, og lad fonden koge op. Lad fonden koge ca. 20 minutter, sluk og lad den hvile 20 minutter. Skum fonden fri for urenheder undervejs. Sigt fonden gennem en fintmasket sigte eller et viskestykke.
Fiskesuppe
Steg løg og hvidløg i lidt olie i en gryde. Tilsæt kartoflerne, porrer, gulerødder og knoldselleri, og lad dem stege med i gryden. Tilsæt fiskefond, og lad suppen koge i nogle minutter.
Varm en gryde til middel varme med lidt olie, og kom blåmuslinger i den varme gryde. Tilsæt hvidvin, rosmarin og timian, og lad muslingerne dampe til de alle er åbne. Vend i dem undervejs, så alle får lige meget varme. Tag muslingerne op af væsken, og gem til anretning. Sigt væsken for urenheder.
Tilsæt fløde, og lad muslingefond og fløde reducere lidt ind. Kom herefter væsken op i gryden med fiskesuppen. Skær fisken ud i tern, og kom dem i den varme suppen 8-10 minutter før servering. Smag til med citronsaft.