Congee med glaserede svampe og bagte løg
Sådan gør du
Congee
Steg løg, hvidløg og ingefær i rapsolie i en bredbundet gryde. Tilsæt jasminris og sesamolie, og hæld grøntsagsbouillon på. Lad det simre i ca. 20 minutter, til risene er møre og har en konsistens som havregrød. Justér gerne med mere bouillon, hvis congeeen er for fast og tør. Smag til med soya og lime.
Steg porrer og knoldselleri i rapsolie, til det har fået farve, og vend det så i congeeen til en samlet grød. Lad porrer og knoldselleri koge mørt i grøden. Bland til sidst mynte, peanuts og chili til en topping, og gem til servering.
Glaserede svampe
Steg svampe, ingefær og hvidløg i olie på en pande, til svampene har fået en flot stegeskorpe. Tilsæt teriyakisauce og hoisinsauce, og lad det koge ind til en glasering, der omslutter sig om svampene.
Bagte løg
Bag løgene hele med skræl på ved 170 grader i 20-40 minutter, alt efter løgenes størrelse. De skal være helt bløde, når du trykker på dem. Lad Løgene køle lidt, og skær så bunden af, og smut dem ud af skallerne. Hvis løgene er meget store, kan du evt. hive lagene fra hinanden. Brug løgene som topping sammen med de glaserede svampe.