Chili sin carne med blandede bælgfrugter, grillet portobello, pastinak, kogte rugkerner og rygeostcreme
Sådan gør du
Bønner og linser
Dræn og skyl bønner og kikærter efter udblødning, og kog dem hver for sig i rigeligt letsaltet vand, til de er møre. Kogetiden for bælgfrugter kan variere en del, så følg anvisningen på pakken, men sørg for at smage dem til undervejs, så du er sikker på, de er møre, når du tager dem af varmen. Køl halvdelen af de hvide bønner ned - de skal bruges til rygeostcremen senere. Den anden halvdel skal bruges til chili sin carnen. Kog de sorte linser i rigeligt letsaltet vand, til de er møre i ca. 10 minutter.
Grillede portobellosvampe og pastinakker
Vend pastinakker og portobellosvampe i olie, og bag dem ved 250 grader i ca. 10 minutter, til de har fået en flot brun overflade. Pas på, svampene ikke svinder helt ind.
Sæt til side, til de skal tilsættes chili sin carnen.
Chili sin carne
Knus hel spidskommen, kommen og korianderfrø. Alternativt kan du anvende stødte krydderier. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde i et par minutter, og tilsæt derefter alle krydderierne og tomatpuré. Lad det stege kort, inden du tilsætter flåede tomater, mørk balsamico og kakaopulver.
Tilsæt forkogte hvide bønner, kikærter og sorte linser i gryden, og supplér med grøntsagsbouillon, til det dækker bønner og linser. Lad retten simre i ca. 40 minutter. Tilsæt til slut grillede portobellosvampe og pastinakker. Smag til med salt og peber og evt. lidt ekstra balsamico.
Hak koriander, og sæt til side i en skål, så de kan drysses over retten ved servering.
Rugkerner
Kog rugkernerne i dobbelt så meget letsaltet vand som kerner, til kernerne er møre - ca. 30 minutter.
Rygeostcreme
Purér bønnerne, og pisk bønner, rygeost, salt, citronsaft og citronskal sammen i en røreskål. Rist hel kommen på en tør pande i et par minutter, til de begynder at afgive aroma. Drys kommenfrøene over rygeostcremen, og skvæt med olivenolie.