Chicken Katsu med ris og karrysauce og lynstegt pak choi, rødkål og forårsløg

Katsu er en klassisk, japansk ret med stegt kylling, der er paneret i pankorasp. Her forsøger vi os med en anden udskæring af kylling, som har mere struktur og smag, end det ofte dyre brystkød. Vi serverer kyllingen med ris og en aromatisk karrysauce, og masser af lynstegte grøntsager, der givet et sprødt tilbehør og fyld i retten.

Sådan gør du

Paneret kylling

Pisk en tynd dejbatter ved først at piske æg og vand sammen, derefter melet lidt ad gangen, så der ikke kommer klumper i dejen og krydder med salt og peber.

Vend kyllingestykkerne i dejen. Lad dem dryppe en smule af, inden de vendes i rasp på begge sider.

Steg kyllingen sprød på en pande eller i en gryde med varm neutral olie ved middel til høj varme, olien skal stå ca. 1 cm op fra bunden. Kyllingen skal være jævn gylden og sprød på begge sider. Bag dem evt. færdig i ovnen efterfølgende, indtil de får en kernetemperatur på minimum 75 grader.

Server dem drysset med lidt salt på toppen.

Karrysauce og ris

Svits løg, gulerødder, blegselleri og hvidløg af i en gryde med lidt rapsolie i ved middelvarme, indtil løgene er klare. Tilsæt karry, gurkemeje, ingefær og limeblade og rist det hele igennem under omrøring i 2 minutter.

Kom bouillon, eller vand på, kokosmælk og røde linser, og kog saucen igennem indtil linser og grøntsager er helt møre og saucen let tyknet. Blend saucen med en stavblender, hvis den skal være glat og helt jævn. Smag til med salt og peber, lidt sukker og en smule citronsaft helt til sidst.

Skyl risene et par gange i koldt vand og kog dem i usaltet vand, brug mængdeforholdene på pakken. Lad risen koge i 5 minutter under låg, og sluk så for dem, og lad dem trække færdig under låget i 15-20 minutter.

Lynstegt pak choi og kål

Rist sort sesam i rapsolie på en pande 1-2 minutter og tilsæt så pak choi-bladene, lad dem stege og begynde at falde sammen.

Tilsæt derefter spidskålen og steg det hele igennem indtil kålen er mør, men stadig har lidt bid. Det er også muligt at vende grøntsagerne i en blanding af olie, hvidløg, sesam og lidt salt, og bage det hele i en forvarmet ovn ved 225 grader, indtil det er mørt og ristet på overfladen. Det tager 6-12 minutter.

Tilsæt til sidst de friske forårsløg og krydr med salt og en smule citronsaft inden servering.