Butter chicken med tomatsalat, koriander og brune ris

Butter chicken med tomatsalat, koriander og brune ris

Butter chicken er en indisk klassiker, som altid vækker glæde omkring bordet ved servering. Med sine varme krydderier, der ristes af, er det en af de retter, der spreder dufte i hele huset når den tilberedes. Så det er bare om at åbne døre og vinduer, så alle i omegnen ved, at her serveres der lækker mad.

Sådan gør du

Butter chicken

Vend kyllingelårene med salt og peber, og brun dem af ved 200°, i ca. 15 minutter.

Steg løg og hvidløg i smør, til de er glasklare. Kom ingefær, chilipulver, gurkemeje, garam masala og spidskommen i, og rist dem med i et minut. Hæld hønsebouillon, flåede tomater og fløde i gryden, og kog i 4-5 minutter. Tilsæt mandler og citronsaft. Jævn saucen med maizena opløst i vand under omrøring. Smag til med salt og peber.

Hæld saucen over kyllingen, dæk gastrobakkerne med stanniol eller et passende låg. Sæt kyllingen i ovnen ved 180° i 60 minutter, til kyllingen har en kernetemperatur på 75°.

Tomatsalat med koriander

Vend tomater og forårsløg med koriander, limesaft, honning og olivenolie. Smag til med salt og peber.

Brune ris

Kog risene efter anvisning på posen.