Butter chicken med chilisyltede skoleagurker og brune ris med grillede majs

Butter chicken er en fyldig indisk ret med varme krydderier. Her er den ledsaget af chilisyltede skoleagurker, som giver en dejlig syre, og majsene i de brune ris supplerer med sødme. En ganske harmonisk servering.

Sådan gør du

Butterchicken

Kom kyllingen i gastrobakker, og vend med salt og peber. Brun ved 200 grader i 15 minutter. Steg løg og hvidløg i smør, til de er glasklare, og tilsæt ingefær, chilipulver, gurkemeje, garam massala og spidskommen. Steg det i et minut. Tilsæt hønsebouillon, flåede tomater og fløde, og kog videre i 4-5 minutter. Tilsæt mandler og citronsaft. Jævn saucen med maizena udrørt i vand, mens du rører i gryden. Smag til med salt og peber. Hæld saucen over kyllingen i gastrobakker, og dæk med stanniol eller et passende låg. Bag kyllingen ved 180 grader i 60 minutter, til kyllingen har en kernetemperatur på 75 grader.

Chilisyltede skoleagurker

Bland eddike, honning, olivenolie, chili og salt. Lad det trække mindst 30 minutter, og vend det så sammen med skoleagurkerne. Pynt med mynteblade på toppen.

Brune ris og grillet majs

Kog risene efter anvisning på posen. Grill de hele majs uden blade i ovnen på maximal temperatur i ca. 10 minutter. Lad dem køle lidt af, og skær så majskernerne af kolben. Vend de grillede majs med ris.