Buddhabowl med hoisinoksekød, hummus, kikærter og syltede skalotteløg
Sådan gør du
Syltede skalotteløg
Kog eddike, stjerneanis, peber og laurbærblade op i en gryde, og tilsæt skalotteløgene. Lad det koge i 1-2 minutter, til løgene begynder at blive klare. Tilsæt så sukker. Kog videre i 2-3 minutter ved middel varme, indtil løgene er bløde og sukkeret opløst. Lad løgene stå i lagen, indtil resten af retten er færdig.
Du kan med fordel lave løgene dagen før og hælde dem på glas.
Ristede kikærter
Kog de udblødte kikærter møre i rigeligt letsaltet vand - det tager ca. 40-60 minutter.
Dræn kikærterne, og bag dem sprøde med salt ved 200 grader i 20 minutter. Vend dem undervejs, så de bliver tilberedt på alle sider.
Hummus
Kog de udblødte kikærter møre i rigeligt letsaltet vand - det tager ca. 40-60 minutter.
Køl kikærterne ned, og blend dem så med de øvrige ingredienser, til hummusen er glat og cremet. Justér tykkelsen med koldt vand, og smag til med salt og citron.
Naanbrød
Opløs gæret i vand i en røreskål. Tilsæt alle de resterende ingredienser, og ælt det hele sammen til en glat dej. Det tager ca. 5 minutter på en røremaskine ved lav hastighed.
Dæk dejen til, og lad den hvile i ca. 20 minutter på køkkenbordet. Del dejen i stykker på størrelse med en knytnæve, og form dem til små boller. Dæk dem til, og lad dem hvile igen i ca. 25 minutter på køkkenbordet.
Tryk bollerne helt flade med hænderne – de skal være under 1 cm tykke. Bag naanbrødene ved 250 grader, til de er sprøde udenpå og bløde indeni. Bagetiden afhænger af, hvor godt din ovn varmer, så hold øje med dem – og regn med, at de skal have ca. 4-5 minutter.
Stegt blomkål
Steg løg, hvidløg og ingefær på en pande med olie i et par minutter. Tilsæt kødet, og rist det godt igennem. Tilsæt gerne kødet over nogle omgange, så det steger og ikke koger. Tilsæt soja og hoisinsauce, og varm kødet igennem. Steg blomkålsbuketterne på en ny pande i lidt olie, til de er gyldne. Vend kød og blomkål sammen.