Buddhabowl med hoisinkylling, hummus og rugkerner

Buddhabowl er en skøn og smagfuld ret, der kan varieres på et utal af måder. Her laves den med hoisinkylling, hummus og rugkerner, men der er altid mulighed for at tænke i andre baner, og lave den med de råvarer, du synes bedst om.

Sådan gør du

Syltede skalotteløg og brøndkarse

Kom eddike, stjerneanis, sort peber og laurbærblade i en gryde, kog det op og tilsæt skalotteløgene. Kog i ca. 1-2 minutter til løgene begynder at blive klare, og tilsæt så sukker. Kog videre ved middel varme i ca. 2-3 minutter indtil løgene er møre og sukkeret er opløst. Sluk for blusset og lad løgene ligge i lagen indtil resten af retten er færdig. Løgene kan også laves en dag eller flere i forvejen. Skyl brøndkarsen i koldt vand og læg den til side indtil servering.

Kogte rugkerner

Kog rugkernerne i rigeligt saltet vand i 17-20 minutter indtil de er møre. Dræn kernerne og vend dem med olivenolie, citronsaft og salt. Tilføj nu ærter, spinat og de friske ærteskud. Kernerne kan både serveres lune og kolde.

Hummus

Kog kikærterne i rigeligt saltet vand. Kogetiden kan variere fra 20 til 40 minutter, så hold øje med, hvornår de er møre uden at være smattede. Sigt vandet fra kikærterne, og lad dem køle ned. Kom dem i en blender, sammen med de øvrige ingredienser. Blend til hummussen er glat. Justér tykkelsen med koldt vand og smag til med salt og citronsaft.

Naanbrød

Hæld vand og mælk i en røreskål. Tilføj gæren og rør rundt til gøren er opløst. Slå æggene ud i skålen og tilføj salt, sukker og rapsolie. Hæld melet i, og rør dejen på en røremaskine til den er glat. Det tager ca. 5 minutter ved lav hastighed. Dæk dejen til, og lad den hvile i ca. 20 minutter på køkkenbordet. Del dejen op i mindre stykker, og form dem til små boller. Dæk dem til, og lad dem hvile i ca. 25 minutter på køkkenbordet. Tryk bollerne helt flade, og læg dem på bagepapir på køkkenbordet. Varm ovnen op til 250° med bageplader i ovnen. Når ovnen er varmet helt op, tages en bageplade ud og bagepapiret med naanbrødene trækkes over på bagepladen, og sættes tilbage i ovnen. Bag naanbrødene ved 250° i 4-5 minutter, til de er gyldne. Bagetiden afhænger af, hvor godt din ovn varmer, så hold øje med dem. Brødene kan også bages på en pizzasten, der er varmet op samen med ovnen.

Hoisinkylling og blomkål

Varm olien op i en stor gryde og svits løg, ingefær og hvidløg heri i et par minutter. Tilsæt hakket kyllingekød, og steg det godt igennem. Tilsæt hoisinsauce og soyasauce og varm retten igennem. Varm en pande op med lidt olivenolie, og steg blomkålsbuketterne til de er gyldne på den ene side. Vend kød og blomkål sammen inden servering.