Braiseret kylling med hvidvin, citron og grillede nye gulerødder med gulerodstabbouleh
Sådan gør du
Kylling
Vend kyllingelårene med salt og peber, brun dem af ved 200° i 15 minutter. Kom dem i gastrobakker sammen med gulerødder. Rist løg og hvidløg glasklare i olivenolie, kom timian ved. Hæld hvidvin på, og lade det reducere lidt. Kom citronskal og hønsebouillon på. Kog det hele op, og jævn med maizena rørt ud i vand, smag til med salt og peber.
Hæld saucen over kyllingen og gulerrødderne og bag ved 180° i ca. 60 minutter til kyllingen har en kernetemperatur på 75°. Servér retten med granatæblekernerne og de friske figner.
Gulerodstabbouleh
Kog couscousen efter anvisningen på emballagen, og lad den køle ned. Blend grove stykker gulerod til gulerodssmulder, og vend det med den nedkølede couscous, olivenolie, æbleeddike, salt og hakkede mandler.
Grillede nye gulerødder
Skrab gulerødderne, og behold ca. 2 cm af den grønne top. Grill dem i ovnen med salt og olie ved højeset varme i ca. 10 minutter så de stadig har godt bid.