Boller i karry af kylling med nigellafrø, toppet med asparges og sød kartoffel
Sådan gør du
Kyllingefarsbolle med ingefær og koriander
Rør kylling med salt på en røremaskine i et par minutter. Tilsæt løg, ingefær, muskat, æg, hvedemel, nigellafrø og de grønne urter. Rør mælken i til sidst. Lad dejen hvile i 15 minutter i køleskabet. Form til kødboller i valnøddestørrelse, og bag dem i ovnen ved 200° i ca. 13-15 minutter, eller til de har en kernetemperatur på 75°. Alternativt kan kødbollerne koges i en gryde med rigeligt letsaltet vand.
Karrysauce med spinat
Rist løgene klare i rapsolie ved svag varme. Tilsæt karrypasta, limeblade, citrongræs og hønsebouillon. Kog i ca. 15-20 minutter ved svag varme. Hæld fløde i saucen, og kog yderligere i 5-6 minutter. Jævn med maizena rørt ud i vand. Tilsæt spinat, fiskesauce, og smag til med limesaft, sukker og salt og peber. Vend kødbollerne i saucen.
Gule ris
Kog risene efter anvisning på posen. Tilføj gurkemeje og salt fra starten.
Topping
Kom de søde kartofler i smurte gastrobakker, og bag ved 200° i 10-15 minutter, til de er faste men møre. Knæk den nederste træge del af aspargesene, og damp den øverste del. Kom dem i koldt vand med det samme efter tilberedning.