Bønne cacio e pepe, bagte græskar, brøndkarse og chili

De hvide bønner får en hovedrolle i den ellers italienske klassiker cacio e pepe.

Sådan gør du

Bønne cacio e pepe

Kog de udblødte bønner i rigeligt letsaltet vand i ca. 40-60 minutter, til de er møre, husk at gemme bønne-kogevandet.

Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand, og lad det koge ”al dente”, så de stadig har lidt bid, ca. 10 minutter.

Mens pastaen koger, så rist den friskkværnede peber i en stor gryde i ca. 1 minut.

Tilsæt smør, olien, løg og hvidløg, og steg dem under hyppig omrøring i ca. 5 minutter. Tilsæt lidt æbleeddike, lad det dampe af i gryde, og derefter bønnerne, pasta og noget af kogevandet fra pastaen. Kom så salvie og timian i.

Kog det ind i ca. 10 minutter. Der skal være lidt vand tilbage, da retten skal blive cremet som mac'n'cheese.

Tilsæt parmesan og evt. lidt mere olivenolie, og rør rundt til konsistensen er cremet. Smag til med salt og citronsaft.

Bagte græskar

Vend græskar med olivenolien og salt. Bag ved 180 grader i ca. 25 minutter, til gyldne møre med bid.

Chilisovs

Blend alle ingredienser.

Brøndkarse

Server som pynt.