Blomkålssuppe med grøn harissa

I denne blomkålssuppe erstattes noget af blomkålen med hvide bønner, som giver en god fylde, flere proteiner og en cremet konsistens til suppen. Det bedste resultat opnås ved at bruge tørrede bønner, som sættes i blød natten over. I en snæver vending kan der alternativt også bruges hvide bønner på dåse.

Sådan gør du

Suppe

Dræn de hvide bønner, og kog dem i frisk, letsaltet vand i 45-50 minutter indtil de er møre.

Kom lidt rapsolie i en bredbundet gryde, og svits løg ved middel varme. Tilsæt blomkål, kartofler, bouillon, fløde, muskatnød og salt, og kog det i 3-5 minutter. Tag ca. halvdelen af blomkålsbuketterne op, og læg dem til side. Tilsæt hvide bønner, og lad det hele simre i ca. 15-20 minutter, indtil det hele er mørt.

Blend suppen til den har en cremet konsistens. Justér tykkelsen med vand, og smag til med salt, peber og citronsaft. Kom de hele blomkålsbuketter tilbage i suppen.

Harissa

Bland koriander og persille med hvidløg, chili og citronskal i en skål. Tilsæt spidskommen og olie, vend det godt rundt, og smag til med salt og peber.

Harissaen kan også hakkes og blandes på en foodprocessor eller i en blender.

Croutoner

Vend de kvadratiske stykker rugbrød med lidt olivenolie og salt, og bag dem i ovnen ved 200° i 15-25 minutter indtil de er gyldne og sprøde. Alternativt, steg rugbrødsstykkerne sprøde på en pande ved middel varme.

Rør i croutonerne med jævne mellemrum, så de bliver sprøde på alle sider.