Blomkålssuppe med grøn harissa
Sådan gør du
Suppe
Dræn de hvide bønner, og kog dem i frisk, letsaltet vand i 45-50 minutter indtil de er møre.
Kom lidt rapsolie i en bredbundet gryde, og svits løg ved middel varme. Tilsæt blomkål, kartofler, bouillon, fløde, muskatnød og salt, og kog det i 3-5 minutter. Tag ca. halvdelen af blomkålsbuketterne op, og læg dem til side. Tilsæt hvide bønner, og lad det hele simre i ca. 15-20 minutter, indtil det hele er mørt.
Blend suppen til den har en cremet konsistens. Justér tykkelsen med vand, og smag til med salt, peber og citronsaft. Kom de hele blomkålsbuketter tilbage i suppen.
Harissa
Bland koriander og persille med hvidløg, chili og citronskal i en skål. Tilsæt spidskommen og olie, vend det godt rundt, og smag til med salt og peber.
Harissaen kan også hakkes og blandes på en foodprocessor eller i en blender.
Croutoner
Vend de kvadratiske stykker rugbrød med lidt olivenolie og salt, og bag dem i ovnen ved 200° i 15-25 minutter indtil de er gyldne og sprøde. Alternativt, steg rugbrødsstykkerne sprøde på en pande ved middel varme.
Rør i croutonerne med jævne mellemrum, så de bliver sprøde på alle sider.