Bagt ørred med nye kartofler og gremolata

Denne lette og nemme ret bringer gode minder til en god dansk sommer. Nye kartofler går fantastisk sammen med persille og citron og skaber et fanstastisk overskud af friskhed i maden, hvilket komplementerer den ellers tunge ørred godt i retten.

Sådan gør du

Bagt hel ørred

Forvarm oven på 225◦ Rens ørreden, og halver fileterne. Placer hver af fileterne på et stykke bagepapir, som er stort nok til kunne folde sig rundt om hele fileten. Kom et par af citronskiverne og timianen på hver filet. Læg tomaterne og pak choien i hver pakke, drys med olivenolie, salt, peber, og luk pakkerne så væsken bliver derinde. Bag fisken i ovenen på 225 grader i ca. 10-20 minutter, til skindet kan trækkes af. Servér retten med en pakke til hver spisende.

Nye kartofler

Kog kartoflerne i letsaltet vand, lad dem koge i ca. 7 minutter, og lad dem stå i vandet til de er møre, og dræn dem. Vend dem i olivenolie og lidt salt.

Gremolata

Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft. Lad dem køle af. Vend persillen, hvidløget og citronskallen sammen, og smag til med salt og sort peber. Drys det over retten ved servering.